Mammor och pappor behöver ibland bli lite extra firade. Det är roligt att få överraska sin pappa med en annorlunda fars dag. Här kommer tips på hur du kan göra fars dag till någonting extra.

Fars dag

Föräldrar lägger ner mycket tid, kärlek, omsorg och även en del pengar på sina barn. Oavsett hur gamla barnen här, om de är 3, 13, 35 eller 53 år, så blir alltid pappor glada när de blir uppvaktad på fars dag. Vi är ju alltid barn till våra föräldrar, oavsett ålder. Det är också roligt att få göra någonting extra till fars dag, ibland kan det handla om att man vill fira något särskilt, och ibland att familjen gått igenom en svårare period. Fars dag och mors dag är litegrann som julafton och midsommar, ett perfekt tillfälle att samla alla barn och eventuella barnbarn och umgås och fira tillsammans. Det är ju genom att göra saker tillsammans, genom att skapa nya minnen, som man vårdar en relation och fördjupar en gemenskap.

En riktig farsdags tårta

Det är gott att äta tårta, det håller de flesta personer med om. Men istället för att köpa den vanliga prinsesstårta eller smörgåstårtan, eller göra en gräddtårta, så kan ni fira fars dag genom att göra någonting extra av tårtan. Ni kan skriva ut en snygg bild på honom själv eller barnbarnen, eller göra en fototårta med hans favoritklubbsemblem eller musikinstrument. Det är både enkelt och roligt att skapa en fantasifull och personlig tårta till fars dag, Dintårta har många roliga tårtlösningar. En tårta kan ni ju också ta med överallt, till stranden, ut på sjön, till sommarstugan eller när ni sitter på balkongen.

En dag på sjön

Om din pappa tycker om att vara ute i naturen, så kan ni överraska honom med en dag på sjön eller på havet. Eftersom fars dag i Sverige firas i november, så kan ni som familj välja att överraska er pappa och farfar/morfar mitt i sommaren. Genom att fira fars dag på sommaren kan ni både bada och fiska. Om ni har en egen båt, kan ni göra en båttur tillsammans, vare sig det är i skärgården, en kanal eller en insjö. Det finns också många ställen där ni kan hyra båt. Gör i ordning en picknickkorg med kaffe, en snygg och personlig tårta, goda smörgåsar och saft, och hitta nya och gamla smultronställen att stanna till vid. Det som gör en dag på sjön så speciellt, är både den sköna naturen, men också möjligheten att umgås utan att bli störda.

Paddla kanot

Ett annat sätt att fira fars dag på är genom att göra en kanotutflykt. En novemberdag med några kvardröjande rödorange löv på träden och med solstrålar som dansar i dimmorna, kan bli en underbar dag att paddla och fira fars dag på. Ta med extra mycket kläder och torr ved så att ni kan göra upp eld, då kommer det att bli en mycket minnesvärd dag. Det är något särskilt med att sitta på en strand, med en sprakande eld och grilla korv och sedan äta en snygg tårta.